Toren van Babel

Acta Demodoci 28-9-15 Ik, Bart Berman Demodokos heb als componist deelgenomen aan een project van de Haagse Kunstkring, De Bovenkamers geheten. Ziehier de video die er door Ron Sikking over gemaakt is. Mijn bijdrage is het pianostuk “De toren van Babel”, dat in de kamer (kamer 1) niet te horen is maar te lezen op drie grote vellen papier aan de wand. Ook als je niet zo goed noten leest heb je er wel iets aan, want je kunt dan altijd nog zien waar veel hoge of lage noten staan en waar alle stemmen tegelijk klinken en waar juist niet. Bovendien staat er een verhaaltje bij. Ik had wel een continu klinkende geluidsband kunnen installeren, maar vond deze kamer een echte stilteruimte. Mijn stuk is een reactie op een grote kartonnen sculptuur van Jan de Weerd (met magisch licht van binnenuit), die ook De toren van Babel heet. Ik heb de muziek daarboven opgehangen. Later heeft Bill Bogaarts een vliegtuig aan het plafond gehangen, weer hoger dan mijn muziekstuk. Lager dan het muziekstuk en de kartonnen toren liggen aan de andere kant van de kamer de wolken waar het vliegtuig kennelijk op uitkijkt.

Ik zou zeggen, ga kijken!

Update: Carolien Devilee, die ook een compositie voor dit project heeft gemaakt,  las het stuk dat ik heb geschreven en wil het gaan spelen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.