Goddelijke Gitaarstukken

  Voorproefjes: Afrodite (Afrodite), Narkissos (Narkissos Thanatos

Klassieke gitaarmuziek en Griekse goden in een notenboek :  Bart Berman Demodokos, classicus en gitarist/componist, heeft voor zijn boek GODDELIJKE GITAARSTUKKEN  twaalf solostukken en een duet geschreven, alle stukken gewijd aan een Griekse god of held, van Afrodite tot Pan en van Narkissos tot Python. Bij elk gitaarstuk staan een illustratie en een korte tekst waarin het verhaal wordt verteld.

De gitaarstukken zijn niet alleen bedoeld om naar te luisteren maar ook om zelf te spelen, voor beginnende en gevorderde gitaristen. Ze zijn gevariëerd. Het stuk voor de liefdesgodin Afrodite is een smachtende liefdeszang, het stuk voor de oorlogsgod Ares is een felle mars, het stuk voor de op zichzelf verliefde Narcissus is een spiegelpaleis.

Demodokos heeft de dertien etudes voor gitaar gecomponeerd, omdat hij de Oudheid en zijn muziek eens wilde combineren. Bij ieder muziekstuk heeft hij een mythogisch tekstje geschreven. Het gaat om twaalf solostukken en een duet. De muziek is geschikt voor beginnende gitaarspelers en voor gevorderden.

De illustraties zijn van Marina Seijas  en de lay out is van Louisa Menke.

De prijs is €10,-. Het boek is te verkrijgen bij  bij de auteur, middels een mail naar bartberman@gmail.com.